Crângul amintirilor

# joc de doisprezece [cuvinte impuse] #

Moşneagul, un moşneag oarecare, uită caraghios de lesne că nu mai ţine de mână o fetişcană frumoasă de te bagă-n boală, ci pe bătrâna-i convieţuitoare ce desluşeşte, dincolo ceaţa vremurilor văzute de-a rândul de ochii ei obosiţi, năluca flăcăului care-a fost el odinioară, cu vlagă în trup şi limpezime în cuget… şi, lăsând deoparte orice gând către întâlnirea tot mai apropiată cu moartea, râd amândoi pe cărările din crângul amintirilor, întărindu-i faima de maşină a timpului prelins încoace şi încolo prin adunătura încâlcită a ramurilor sale.

12 răspunsuri

  1. așa de mult îmi plac frazele tale impuse. 😀

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulţumesc. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  2. Un moșneag, răpus de boală și fără vlagă, ce-a trăit o frumoasă viață, sta pe terasa casei admirând un răsărit de soare și depana amintiri cu bătrâna lui doamnă… Prin ceața lui din gânduri, uneori cam caraghios, își amintea de faima lui de om vânjos. Ea, zâmbind discret, îşi amintea de năluca tinereții, când întâlnirea dintre cei doi fusese amuzantă, plină de peripeții. Nici-unul nu se gândea când moartea-i va lua, erau pierduți în adunătura sentimentelor frumoase-n care iubirea-i îmbrățișa.

    Sper că m-am încadrat acceptabil în jocul de cuvinte impus.😏😉

    Apreciat de 2 persoane

    1. Tema jocului, nespecificată în postarea mea, a fost anunţată aici: https://www.psi-words.com/2024/01/bucurii-de-ianuarie-1/

      „Prima temă a anului, pentru luni 15 ianuarie (taman de ziua eminului, ia să vă văd lirica și poetica așadar) este un text cu titlul crângul.
      Nu impunem nimic la stil că nu m-am decis, dar pentru cine preferă și cuvinte, poftim douăsprezece: vlagă, adunătura, faima, moartea, bătrâna, frumoasă, întâlnirea, moșneag, caraghios, năluca, boală, ceața. Spor!”

      Dacă vrei să te joci cu noi, urmăreşte blogul psi-words. De obicei tema e adăugată marţea la postarea de luni.

      Apreciat de 2 persoane

      1. Mulțumesc!🙏🤗💖

        Apreciat de 2 persoane

  3. * îți-își, scuze, am greșit tasta.🤦‍♀️🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Am corectat. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

    1. Jocul ăsta, cu duzina de cuvinte impuse, a fost de la bun început preferatul meu. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  4. […] Crângul amintirilor […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.