A patra dimensiune

„În The Fourth Dimension (A patra dimensiune), o carte de o stranie complexitate pentru cititorul neavizat, cuburile sunt pur şi simplu strămoşii cubului lui Rubik, folosit pentru efectuarea unui număr de operaţii care arată cum poate fi rotit un obiect tridimensional prin spaţiul cvadridimensional. Evident, singura modalitate de a răsuci un obiect în aşa fel încât partea sa dreaptă să devină partea sa stângă şi invers, este aceea de a-l trece printr-o dimensiune superioară a spaţiului. În consecinţă, pentru a demonstra că un cub a fost trecut prin a patra dimensiune, este suficient să-l transformi în imaginea sa în oglindă.”

Ioan Petru CulianuCălătorii în lumea de dincolo

9 răspunsuri

  1. A republicat asta pe Idei Înghesuite și a comentat:

    Rebloghez pentru citate favorite (5).

    Apreciază

  2. Sîn uimită. Nu știu cum…

    Apreciat de 1 persoană

    1. Nu am înţeles ce te uimeşte de fapt. 🙂

      Apreciază

      1. Toată filozofia aceasta în jurul cubului lui Rubik …nu m-aș fi gîndit!

        Apreciat de 1 persoană

        1. Poate că farmecul constă tocmai în faptul că nu ne gândim toţi la aceleaşi lucruri, nu ne vin tuturor aceleaşi idei… Altminteri n-am mai avea ce să ne spunem. 🙂

          Apreciază

  3. waw ! de mult timp nu am mai descoperit o trimitere către Culianu ! i-am citit unele articole, prin intermediul aproprierii lui de viaţa marelui Eliade ! îmi place ceea ce ai ales! nu am citit ”A patra dimensiune” – mi-ar place !! felicitări din inimă !

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulţumesc. 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.